Pečené marinované rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 05. 12. 2008

Suroviny: 1 kg bravčového mäsa (karé), 4 vajcia, 1,5 dcl oleja, 1 čL soli, 1 čL mletého čierneho korenia, 1 čL horčice, 1 čL kečupu, 1 čL vegety, 1 čL worcestrovej omáčky, 4 strúčiky cesnaku.

Postup: Mäso umyjeme, pokrájame na rezne a naklepeme z obidvoch strán. Z 1 vajca a oleja si vyšľaháme majonézu, do ktorej prišľaháme aj ostatné vajcia. Potom do vyšľahannej majonézy primiešame ostatné pochutiny a dobre vymiešame. Do pripravenej majonézovej marinády ponamáčame vyklepané rezne a necháme ich marinovať v chladničke 24 hodín. Namarinované rezne uložíme na pekáč, pokvapeme ich zvyšnou marinádou a prikryté pečieme v rúre pri 160°C asi 1,5 hodiny. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.