Staročeská pečená krkovička

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 12. 2008

Suroviny: Bravčová krkovička bez kosti, cesnak, cibuľa, soľ, korenie, mletá rasca, bravčová masť.

Postup: Mäso rozkrojíme po dĺžke, dotvarujeme ho do valčeka a previažeme niťou. Takto sa mäso lepšie prepečie a udrží si tvar. Previazané mäso osolíme, okoreníme, porascujeme a potrieme vydatne prelisovaným cesnakom. Pripravené mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, pridáme 2 PL masti a zasypeme na pásiky pokrájanou cibuľou. Mäso dusíme prikryté v rúre vyhriatej na 180°C. Pred dodusením mäso odokryjeme a dopečieme odokryté dočervena. Podávame preliate výpekom s knedlíkmi a s dusenou kyslou kapustou.