Syrokrémové pagáčiky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Slané pečivo, Vydané dňa: 15. 12. 2008

Suroviny: 1 balenie (3 ks) syrokrému, soľ, 180 g hladkej múky, 180 g masla, (alebo Hera), 1 žĺtok, orechy alebo sezamové semiačka.

Postup: V mise si zmiešame syrokrém s múkou a maslom. Zmes osolíme, premiešame a vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm. Potom vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie. Pripravené pagáčiky potrrieme rozšľahaným žĺtkom, ozdobíme kúskom orecha alebo posypeme sezamom.(môžeme posypať aj celým makom) Upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180°C.