Losos v marináde

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 23. 12. 2008

Suroviny: /suroviny na 6 porcií/ 1 kg plátkov z lososa, olej. MARINÁDA: 1,5 dcl oleja, 1 čL soli, 2 čL horčice, 2 čL kečupu, 1/2 čL korenia Garam masala, 1/2 čilí, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1 čL mletej sladkej papriky, 3-4 strúčiky cesnaku.

Postup: Všetky suroviny na marinádu spolu dobre vymiešame. Plátky lososa ponatierame z každej strany marinádou. Pripravené plátky lososa uložíme na vymastený pekáč a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C piecť asi 10 minút. Plátky lososa dozdobíme koliečkom citróna a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.