Terchovská polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 01. 2009

Suroviny: 200 g baranieho mäsa- (môže byť aj jahňacina), 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, korenie, majoránka, mletá sladká paprika,3 zemiaky, 1 PL hladkej múky, cesnak, zelené fazuľkové struky, 1 L vývaru, čerstvé huby, petržlenová vňať.

Postup: Do vývaru dáme uvariť na kocky pokrájané mäso domäkka. Keď je mäso mäkké pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, očistené na kúsky nakrájané fazuľkové struky a pokjrájané čerstvé hríby. Polievku ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a majoránku. Slaninku pokrájame na kocočky, opražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme hladkú múku a upražíme zápražku. Prisypeme mletej papriky, premiešame a zápražku rozriedime studenou vodou. Zápražkou zahustíme polievku, necháme krátko na slabšom ohni prevariť a dochutíme nasekanou petrželkou.