Karfiolová polievka s oštiepkom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 01. 2009

Suroviny: 1/2 kg hlávku karfiolu, 50 g masla, hladká múka, soľ, korenie, 1/2 L mlieka, 1 kocka zeleninového bujónu, oštiepok, petržlenová vňať.

Postup: Do 1/2 L vody rozmrvíme zeleninový bujón, pridáme na ružičky rozobratý a opláchnutý karfiol a necháme ho rozvariť. Potom pridáme mlieko, osolíme, okoreníme a polievku zahustíme maslovou zápražkou z hladkej múky. Necháme na slabšom ohni prevariť a do hotovej polievky nastruháme oštiepok(50-60g) a dozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými hriankami z bieleho chleba.