Kelová polievka s mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 01. 2009

Suroviny: 200 g údeného mäsa, 1/2 hlávky kelu, 4 očistené zemiaky, soľ, korenie, rasca, masť, hladká múka, mletá sladká paprika, majoránka, 1L vývaru z údeného mäsa, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku.

Postup: Údenné mäso uvaríme. Očistené a na kocky pokrájané zemiaky vložíme do vývaru z údeného mäsa, pridáme na rezance pokrájaný kel, prelisovaný cesnak a necháme variť. Do polievky pridáme po troche rasce, majoránky, korenia a poprípade prisolíme. Ak sú kel a zemiaky mäkké, polievku zahustíme cibuľovou zápražkou, do ktorej sme pridali mletú papriku. Necháme na slabom ohni prevariť. Do hotovej polievky pridáme uvarené- na kocky pokrájané údené mäso.