Bratislavský vývar

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 01. 2009

Suroviny: 300 g hovädzieho mäsa, 1/2 kg hovädzích špikových kostí, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, soľ, korenie, zelený hrášok (môže byť sterilizovaný), 5 vajec, zelená petržlenová vňať.

Postup: Z mäsa, kostí, očistenej zeleniny, cibule, soli a korenia uvaríme vývar. Uvarený vývar precedíme, pridáme do neho nasekanú petržlenovú vňať, pokrájanú uvarenú zeleninu a pokrájané uvarené mäso. Nakoniec do polievky dáme prehriať hrášok a vložíme stratené vajíčka. POSTUP NA STRATENÉ VAJÍČKA: Vriacu vodu osolíme, pridáme do nej trocha octu a do takto pripravenej vody opatrne pomocou naberačky vkladáme vyklepnuté vajíčka. Povaríme ich asi 3 minúty. (Na 1 porciu polievky dáme 1 vajíčko).