Kláštorná polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 06. 01. 2009

Suroviny: 1/2 kg rajčín, 100 g čerstvých šampi)ónov, malá konzerva hrášku, 100 g strúhaného ementálu, 50 g malsa, hladká múka, soľ, korenie, 100 g dusenej šunky, 2 kocky bojónu "masox", 1L vody.

Postup: Rajčiny nakrájame na kocky a dáme ich variť do 1L vody , spolu s rozmrveným bujónom. Po rozvarení rajčiny pretrieme cez sito a do vývaru pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, hrášok, ochutíme korením prisolíme a necháme na slabšom ohnii povariť. Zatiaľ si upražíme maslovú zápražku, rozmiešame ju trochou studenej vody a zahustíme ňou polievku. Necháme prevrieť a do hotovej polievky pridáme na kocočky nakrájanú šunku. Porcie polievky podávame s nastrúhaným syrom a s pečivom.