Hovädzie varené s kôprovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 01. 2009

Suroviny: 600 g predného hovädzieho mäsa, soľ, cukor, ocot, 1 cibuľa, kôpor, 100 g masti, 80 g hladkej múky, 1/2 L mlieka, 1 dcl smotany na šľahanie, celé čierne korenie.

Postup: Hovädzie mäso opláchneme a dáme variť do horúcej vody. pridáme soľ, celé čierne korenie a celú cibuľu. Uvaríme domäkka ! Mäkké mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. NNa masti upražíme svetlú zápražku z hladkej múky, zalejeme ju mliekom a doriedime vývarom z mäsa. Zápražku nalejeme do vývaru a necháme dobre prevariť. Do omáčky pridáme cukor, ocot, premiešame a precedíme cez sito. Omáčku dochutíme nasekaným kôprom a zalejeme smotanou. Uvarené mäso pokrájame na plátky, prelejeme hotovou omáčkou a podávame s knedľou.