Cigánska cesnačka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 22. 01. 2009

Suroviny: 2-3 zemiaky, 1 PL masti, 2 kocky hovädzieho bujónu, 8-10 stručikov cesnaku, 1/2 čL rasce, 1 čL mletej sladkej papriky, trocha vegety, 1 vajce, 100 g domácich alebo čínskych rezancov, trocha majoránky na dochutenie.

Postup: Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a dáme variť do1,5 L vody. Pridáme rascu, bujónové kocky a prelisovaný cesnak, rozotretý s masťou a mletou paprikou. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme do polievky rozmiešané vajce, rezance a necháme prevrieť ! Polievku dochutíme vegetou a majoránkou.