Kurča na hrášku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 07. 02. 2009

Suroviny: 1 kurča, 1 konzerva sterilizovaného hrášku, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, korenie, soľ, vegeta, 1 PL horčice, majoránka, olej, 1 PL hladkej múky.

Postup: Kurča očistíme a kožu stiahneme. Kurča rozporcujeme na kúsky, osolíme a okoreníme. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme pripravené kuracie mäso a krátko poopekáme. Potom podlejeme trochou vody, pridáme za lyžičku vegety a prikryté dusíme domäkka. (Namiesto vegety môžeme pridať kocku hydinového bujónu). Počas dusenia občas premiešame a podlievame vodou. Po udusení omáčku zahustíme zátrepkou z múky,rozmiešanej v troche studenej vody. Omáčku dobre premiešame, pridáme horčicu, hrášok, majoránku a necháme previeť. Podávame so zemiakovou kašou.