Kuracie prsia "pikant"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 03. 2009

Suroviny: 700 g kuracích prsíčok, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL olivového oleja, 6 PL sojovej omáčky, 1/2 šL čilí pasty (alebo mleté čilí), 2 PL citrónovej šťavy, 4 mladé jarné cibuľky, 4 PL marhuľového džemu, 1čL mletého zázvoru, soľ, olej na praženie.

Postup: Umyté a osušené prsíčkapokrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Dáme do misy, pridáme nakrájané prsíčka, 1/4 čL mletého zázvoru, 3 PL sojovej omáčky a premiešame. Dáme do chladničky a necháme asi 3 hodiny marinovať. Čilí pastu alebo mleté čilí zmiešame so zvyšným mletým zázvorom, zvyšnou sojovou omáčkou a citrónovou šťavou. Mladé cibuľky nakrájame na koliečka a spolu s marhuľovým džemom primiešame k zmesi čilí. Na panvici s horúcim olejom za stáleho miešania opražíme namarinované mäso. Keď je mäso skoro upražené prikvapkáme trocha marinády a dopražíme dočervena. Opražené mäso podávame s ryžou a s namiešanou čilí omáčkou s mladou cibuľkou.