Suroviny: 150 g dlhozrnnej ryže, 200 g tvarohu, 1 dcl mlieka, soľ, korenie, 4 vajcia, 4 PL hladkej múky, 4 mladé cibuľky, 350 g farebných paprík, 3 cibule - šalotky, 1 dcl oleja.
Postup: Ryžu uvaríme v osolenej vode. Tvaroh zmiešame s mliekom, pridáme uvarenú ryžu, múku, osolíme, okoreníme, pridáme 2 najemno nasekané mladé cibuľky a pomiešame. Ryžovú hmotu necháme odstáť na chladnom mieste. Papriky nakrájame na kocky, cibuľu na mesiačiky a spolu krátko opražíme na 2 Pl oleja. Potom osolíme a necháme vychladnúť. Zvyšné 2 PL oleja na panvici rozohrejeme, a na ňom opekáme menšie placky, vytvarované z ryžovej hmoty- z obidvoch strán dozlatova. Placky na tanieri obložíme paprikovým šalátom a posypeme zvyšnou jarnou cibuľkou pokrájanou na tenké kolieska.