Srnčie rezne v marináde

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Divina, Vydané dňa: 04. 06. 2009

Suroviny: 500 g mladého srnčieho mäsa, 1 dcl oleja, 1/2 dcl bieleho vína, soľ, mleté čierne aj nové korenie, 1 väčšia cibuľa, estragón, mäta, 50 g bravčovej masti.

Postup: Dobre odležané mäso umyjeme, odblaníme, osušíme obrúskom a pokrájame na rezne! Reznezľahka naklepeme z obidvoch strán. V oleji rozmiešame víno, obidva druhy korenia, soľ, postrúhanú cibuľu, estragón a nasekanú mätu. Touto touto marinádou natierame naklepané rezne a ukladáme ich na seba. Potom rezne v marináde necháme marinovať v chladničke do druhého dňa. Namarinované rezne vyberieme z marinády a na rozpálenej masti ich opekáme dozlatova. Opečené rezne podávame so zemiakovými kroketami a tatarskou omáčkou. Dozdobíme vetvičkou rozmarínu.