Ruské kura

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 06. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 125g masla, 2 cibule, niekoľko strúčikov cesnaku, soľ.

Postup: Kurča očistíme, opláchneme a naporcujeme na ploché diely, ktoré zľahka osolíme. V širokom kastróle rozpustíme maslo, urovnáme do neho naporcované kurča, posypeme nahrubo nakrájanou cibuľou a cesnakom. Prikryjeme pokrievkou a tú zaťažíme závažím. Dusíme na prudkom ohni. Presne za 5 minút opatrne odokryjeme, cibuľu zhrnieme nabok, porcie mäsa obrátíme, cibuľu dáme znova na porcie mäsa, prikryjeme, pokrievku znova zaťažíme a dusíme ďaľšie 4 minuty. Môžeme použiť aj tlakový hrniec - "papiňák"