Tatranské kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 08. 06. 2009

Suroviny: Kurča, šampiňóny, 1 cibuľa, pór, šťava k bravčovému mäsu (z kocky), syr eidam, solamyl, olej, soľ, petržlenová vňať, rajčina, cesto ako na zemiakové placky- (babky), anglická slanina.

Postup: Kurča stiahneme z kože, vykostíme a nakrájíme na drobné kúsky. Mäso zmiešame so soľou a solamylem a opečieme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, zasypeme nadrobno pokrájanou cibuľou, na koliečka nakrájaným pórkom a podusíme. Z plackového cesta vyrobíme malé placky a osmažíme ich na oleji. Upečené placky-babky dáme do zapekacej misky (vždy na 1 porciu po 3 placky), posypeme mäsom, prikryjeme plátkom slaniny, zasypeme syrom a krátko zapečieme. Podáváme s opečenými zemiakmi a ozdobené petrželkou a rajčinami.