Tonkove kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 08. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, olej, cibuľa, mrkva, zeler, petržlen, soľ, korenie, bobkový list, borievky-(jalovec), dva malé rajčinové pretlaky, cukor, malý kečup, cesnak, provensálské korenie. Halušky: 400g hrubej múky, 2 zarovnané lyžičky soli, 1 dl mlieka.

Postup: Kurča rozporcujeme, porcie osolíme a okoreníme. Na dno pekáčika nalejeme trochu oleja, dno pokryjeme na koliečka pokrájanou cibuľou, mrkvou, petržlenom a kocočkami zeleru. Na zeleninu dáme rozporcované kurča, pridáme prelisovaný cesnak, okoreníme borievkami -(jalovcom), pridáme pár bobkových lístkov a málinko pocukrujeme. Na to dáme obidva malé pretlaky, kečup. Všetko zalejeme vodou a posypeme provensálským korením. Prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ako príloha sa podávajú halušky ale môže byť aj chleba, cestoviny atd. Príprava halušiek: Z hore uvedených surovín na halušky -vypracujeme cesto, hustejšie ako na lievance a nahádžeme z doštičky alebo pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenéj vody. Varíme od bodu varu 8 -10 minút.