Veľkopopovické kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, soľ, grilovacie korenie, 1 cibuľa, 0,5 l piva Veľkopopovický kozel

Postup: Kurča umyjeme, očistíme, dobre nasolíme a potrieme grilovacím korením. Dáme na mriežku do pekáča, podlejeme 0,3 l vody a 0,3 l pivom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov. Keď je z obidvoch strán zapečené, poukladáme naň na krúžky nakrájanú cibuľu a potrieme výpekom. Takto potierame až do požadovanej chrumkavosti. Zvyšnú cibuľu dáme do pekáča pod kurča uvariť. Pred koncom polejeme kurča zvyšným pivom a necháme ešte krátko zapiecť. Kurča servírujeme na tanieri podliate vývarom (množstvo jednotlivo podľa chuti). Podávame s chlebom, pivom a uhorkou.