Krémová polievka so štiavom a hubami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 12. 06. 2009

Suroviny: 300 g čerstvého zeleného štiavu- (šoška alebo kyseľ), 1 cibuľa, soľ, 3 PL hladkej múky, 1/2 L smotany na šľahanie, 1/2 L mlieka, štipka kurkumy, rasca, čerstvé alebo sušené huby- (sušené si vopred namočíme vo vode), soľ, korenie, olej, cukor podľa chuti.

Postup: Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme umyté pokrájané listy štiavu, osolíme a necháme chvíľu dusiť. Pridáme nakrájané huby, zalejeme vodou a varíme asi 15 minút. Keď použijeme sušené vopred namočené huby, tak ich pridáme do polievky aj s vodou v ktorej sa namáčali. Múku vymiešame v troche studeného mlieka a nalejeme do polievky. Premiešame, zalejeme mliekom, smotanou, pridáme kurkumu drvenú rascu a na slabom ohni necháme za častého miešania povariť. Podľa potreby môžeme polievku počas varenia doriediť vodou. Hotovú polievku dochutíme podľa chuti soľou, korením a cukrom. Podávame s pečivom.