Kuracie pečienky na ražni

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 12. 06. 2009

Suroviny: 600 g kuracích pečienok, 150 g šunky, 250 g čerstvých šampiňónov, 2 jablká, mleté čierne korenie, soľ, 8 krajcov chleba, olej.

Postup: Pečienky umyjeme a pokrájame na veľké kúsky. Hrubšie nakrájané plátky šunky rozkrojíme na štvrťky, šampiňóny očistíme a hlavičky ošúpeme. Jablká umyjeme a pokrájame na menšie plátky. Keď máme suroviny pripravené, tak ich striedavo napichujeme na kovové ihly alebo na špajle. Pripravené ražníky osolíme, okoreníme a opekáme na oleji zo všetkych strán. Krajce chleba opečieme na troške oleja- na hrianky a podávame k opraženým ražníkom z pečienok.