Koňakové kura

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 13. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 8 dl koňaku, celá husacia pečienka, 120g sterilizovaných šampiňónov, štipka chilli. Potlčený hrebíček.

Postup: Čisté kurča pozdĺžne rozpolíme, a uvaríme (dusíme) v 6 dl koňaku. Až bude kurča polomäkké. Potom jednu polovičku kurčaťa naplníme hussacou pečienkou a posypeme tlčeným hrebíčkom. Druhú polovičku naplníme nakrájanými šampiňónmi a posypeme štipkou chilli korenia. Obidve polovičky kurčaťa potom dáme do pekáčika, podlejeme ostatným koňakom a dopečieme v predhiatej rúre domäkka. Ako príloha sú vhodné hranolky opečené nasucho.