Karamelové kurča podľa Stelly Zázvorkovej

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 13. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, soľ, 1 cibuľa, olej, cukor, mletá sladká paprika, citrónová kôra, maslo, horúcá voda.

Postup: Kurča umyjeme a dobre osušíme. Vnútrajšok kurčaťa osolíme a vložíme do neho jednu ošúpanú cibuľu, ktorú po upečení vyberieme. Kurča pečieme v horúcej rúre na teflónovom pekáčiku prsíčkama nadol a bohato potierame pripravenou zmesou z horúcej vody, oleja, cukru, sladkej mletej papriky a nastúhanej citrónovej kôry-striedavo s rozpusteným maslom. Po 20 minutách kurča obrátime a za stálého potierania ho dopečieme. Takto pripravené kura podávame s kompótom a bielym pečivom.