Hydinový šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 15. 06. 2009

Suroviny: 150-200 g kuracích prsíčok, 1 kaleráb, 1 zeler, 1 mrkva, 2 PL oleja, estragón, petržlenová vňať, 1 PL jablkového octu, korenie, soľ.

Postup: Mäso pokrájame na tenké plátky, osolíme, okorenníme a necháme odležať aspom 15 minút. Potom mäso opekáme nna rozpálenom olejiz každej strany po 4 minúty. Opečené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Očistenú zeleninu nastruháme na hrubom strúhadle, bylinky najemno nasekáme a vymiešame s octom, soľou, korením a troškou oleja. Ochutenú zeleninu preložíme do misy, pridáme opečené mäso a zľahka premiešame. Necháme v chladničke odležať. Podávame s pečivom.