Záhoráky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: Bravčový bôčik, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, kvasená kapusta, údená alebo anglická slanina

Postup: Bôčik vykostíme a odrežeme kožu. Pokrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, posypeme mletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu pokrájame na drobné kocky a vyškvaríme. Na každý plátok bôčika dáme trochu pokrájanej kvasenej kapusty, pridáme pol lyžičky vyškvarenej slaniny a opatrne zvinieme ako španielske vtáčiky. Niekedy stačí tieto „vtáčiky" iba silnejšie pritlačiť, inokedy si pomôžeme špáradlom alebo niťou. Poukladáme ich do pekáča, posypeme zvyškom kapusty a slaniny, podlejeme trochu vodou a dáme piecť.