Zemiaky plnené s údeným mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: Údené bravčové stehno, 6 veľkých zemiakov, mleté čierne korenie, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé cibule, 1 vajce, 1 polievkovú lyžicu polievkového korenia

Postup: Mäso uvaríme, vyberieme a necháme vychladnúť. Ošúpané zemiaky umyjeme a do stredu vydlabeme dieru. Mäso pomelieme spolu s cesnakom a cibuľkou, okoreníme, osolíme a pridáme vajce a vzniknutou zmesou naplníme zemiaky. Do pekáča dáme vodu s cibuľkou, nakrájanou na kolieska a polievkové korenie. Zemiaky uložíme do pekáča, prikryjeme ich vrchnákom, prípadne alobalom a pečieme asi 1 hod. pri 180 stupňoch. Podávame s červenou repou.