Zapečené mexické zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 19. 07. 2009

Suroviny: 8 ks veľkých zemiakov, 100 g anglickej (oravskej) slaninky, 1 väčšia cibuľa, soľ, korenie, mletá štipľavá paprika, 250 g tvrdého syra, 50 g masla, (Rama Classic), 1 kelímok Ramy - Cremefine (zakysnutý krém), 5 strúčikov cesnaku, alobal

Postup: Umyté zemiaky varíme v šupke asi 30 minút. Potom ich scedíme a trocha necháme vychladnúť. Zo zemiakov nožom zrežeme vršky a vnútrajšok vydlabeme. Na panvici uškvaríme na kocočky pokrájanú slaninu, pridáme najemno nasekanú cibuľu, orestujeme a necháme vychladnúť. Vydlabanú hmotu zo zemiakov zmiešame s uškvarenou slaninou, osolíme, okoreníme a dochutíme štipľavou paprikou. Primiešame nastrúhaný syr a hmotu premiešame. Hmotu naplníme do zemiakov, zabalíme spolu s kúskami masla do alobalu. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Potom na vrchu alobal otvoríme a na každú porciu dáme cremefine so soľou a roztlačeným cesnakom.