Cestoviny s kuracinou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 20. 08. 2009

Suroviny: 1 - 1,5 balíčka špagiet (alebo iných cestovín), 2 kuracie stehná, 200 gramov smotany, 1dl mlieka, lahôdkovú jarnú cibuľku, 2 rajčiny, 200 gramov tvrdého syra, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, majoránka, čierne mleté korenie, biele mleté korenie, tymián, štipka soli .

Postup: Kuracie stehná odkostíme a pokrájame na stredne veľké kusy. Na panvicu dáme zohriať olivový olej, vložíme do neho mäso a pokrájanú lahôdkovú cibuľku. Kým sa mäsko opraží, dáme variť vodu na špagety. Opražené mäsko s cibuľkou na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme smotanu, mlieko, na malé kocky pokrájané rajčiny, prelisovaný strúčik cesnaku a priamo do panvice nastrúhame syr. Panvicu vrátime na oheň, za stáleho miešania povaríme, až pokiaľ sa syr nerozpustí. Nakoniec ochutíme korením, prípadne aj soľou. Uvarené špagety zmiešame s omáčkou a podávame. Recept je jednoduchý, trvá približne 30 minút.