Špagety "Putanesca"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 20. 08. 2009

Suroviny: 450 g špagiet, 2 nasekané strúčiky cesnaku, hrsť kapár namočených vo vode a odkvapkaných, 2 hrste veľkých čiernych olív (vykôstkovaných), 12 pokrájaných ančovičiek, 3 malé sušené a rozmrvené čili papričky, 1 čajovú lyžičku sušeného oregana, extra panenský olivový olej, 400 g konzervovaných paradajok, odkvapkaných a nasekaných, 1 hrsť čerstvej bazalky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.

Postup: Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode "al dente"- tj. nieúplne domäkka. Medzitým pár minút smažíme cesnak, kapary, olivy, ančovičky, chilli a oregano v troške olivového oleja. Pridáme paradajky, pomaly privedieme k varu a ďalej varíme 4 až 5 minút, až kým nevznikne paradajková omáčka primerane hustej konistencie. Odstavíme z ohňa, ponoríme do nej scedené špagety, potrasieme a polejeme ešte trochou omáčky. Posypeme nasekanou bazalkou, dochutíme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom.