Židovské buchty

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: 1,5 kg bielej kapusty, 1 kg polohrubej múky,1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti,250 g pomletých orechov,100 g práškového cukru, soľ .

Postup: 1. Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto. 2. Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme ostrôžkou alebo nožom na pásy široké asi 10 cm. Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké 3–4 cm. Uvaríme ich v slanej vode. Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou. 3. Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom. NÁŠ TIP: Tašky môžete pokvapkať aj obyčajnou bravčovou masťou alebo olejom.