Kuracie prsia v hráškovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 01. 10. 2009

Suroviny: 500 g kuracích prsíčok, 2 kocky kuracieho alebo slepačieho bujónu, 1 stredne veľká cibuľa, mleté čierne korenie, olej, hladká múka, majoránka, vegeta, sterilizovaný hrášok.

Postup: Kuracie prsia opláchneme, odblaníme a pokrájame na kúsky veľké ako prst. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané prsíčka a restujeme, aby sa mäso zatiahlo. Potom mäso podlejeme vodou, pridáme kocky bujónu a pod pokrievkou dusíme domäkka. V miske si rozmiešame 3 Pl hladkej múky s trochou studenej vody a touto zátrepkou zahustíme šťavu s kurčaťom. Na slabom ohni za častého pomiešania necháme šťavu prevariť. Nakoniec pridáme sterilizovaný hrášok (asi 150g) a necháme prehriať. Omáčku dochutíme troškou rozmrvenej majoránky, mletým čiernym korením a podľa chuti aj vegetou. Podávame s cestovinami alebo s varenými zemiakmi.