Domáce hamburgery

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 01. 11. 2009

Suroviny: 8 veľkých sezamových žemlí, 600 g mletého mäsa- podľa chuti hydinové alebo hovädzie alebo miešané-(bravčové s hovädzím). 1 žemľa namočená v 1 dcl mlieka, soľ, 60 g nastrúhaného syra -eidam, 4 PL kečupu, 8 maličkých rajčiniek, 8 červených reďkoviek, 4 listy šalátu, trocha oleja.

Postup: Pomleté mäso trocha osolíme a miešame až pokiaľ sa nezačne lepiť. Pridáme v mlieku namočený a vyžmýkaný rožok, nastrúhaný syr a premiešame. Zmes necháme krátko odležať. Potom z tejto hmoty vytvarujeme 8 rovnakých placiek a osmažíme ich na horúcom oleji dozlatista. Žemle krátko v horúcej rúre prehrejeme, rozkrojíme naplocho na polovice. Spodnú časť každej polovice potrieme kečupom, pokladieme opečené hamburgery, na plátky pokrájané rajčinky a prikryjeme polovicou šalátového listu. Nakoniec prikryjeme vrchnou časťou žemle. Kto má rád majonézu, môže si ju pridať na vrch šalátového listu.