Nebezpečne dobrý jablčník

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 09. 11. 2009

Suroviny: 4 vajcia, 100 g práškový cukor, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 750 g nastrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukry, mletá škorica 3 vanilkové pudingy, 500 ml mlieka, 2 kyslé smotany- ( celkom 500 g). Recept je od pani Silvie K.

Postup: Plech vyložíme alobalom, nasypeme vanilkový cukor, škoricu, nastrúhané jablká, zalejeme cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C. CESTO: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vlažnú vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Dobre vymiešame. Cesto neni moc vysoké tak môžte ho pripraviť aj z 1,5 dávky a 1Kg jabĺk. Po upečení plech obrátime pomocou druhého plechu a jablká sú potom navrchu. Takto pripravené potrieme nálňou z pudingu. NÁPLŇ - uvaríme 3 pudingy v 500 ml mlieka, necháme mierne vychladnúť a do mierne teplého zašľaháme šľahačku z kyslej smotany, Dozdobíme nastrúhanou čokoládou.