Obložený- zapečený chlebík

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Pizza, Vydané dňa: 09. 11. 2009

Suroviny: 1 bochník chleba, maslo (asi tak 125g), 4 stúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie, saláma- ( je jedno či použijeme mäkkú alebo suchšiu), tvrdý syr, vajíčko, cibuľa a zelenina podľa chuti - napríklad rajčiny a paprika.

Postup:Chlieb začneme krájať na plátky hrubé asi tak 1,5cm, čo najviac ku spodnej kôrke, ale nesmieme ich celkom dokrojiť!Chleba musí zostať držať pohromade! Na masle orestujte prelisované strúčiky cesnaku, pridajte soľ, podľa chuti korenie a potom nechajte vychladnúť. Keď maslo s cesnakom vychladne, potriete z obidvoch strán všetky krajčeky. Potom medzi krajce naukladejte všetko čo máte pripravené a čo Vám najviac chutí. Syr môžete dáť plátky, alebo postrúhaný a zmiešaný s natvrdo uvareným vajíčkom. Takto sa syr všade lepšie dostane a nádherne sa vypečie. Vajíčka dávame podľa množstva syra. (ale tiež nemusí byť vajíčko vôbec). Povrch chlebíka potrieme ešte zmesou masla s cesnakom.