Prekladané zemiaky s cibuľou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 26. 01. 2010

Suroviny: 800 g zemiakov, 2 stredne veľké cibule, 1 PL masti, 200 g šunkovej salámy, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 100 g postrúhaného tvrdého syra, 2 vajcia, 200 ml kyslej smotany, 1 ČL vegety, soľ, mleté čierne korenie

Postup: 1. Zemiaky umyjeme a aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Mierne vychladnuté ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. Medzitým na masti osmažíme očistenú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme k nej salámu pokrájanú na menšie kocky alebo rezančeky. 2. Do zapekacej misy ukladáme striedavo vrstvy zemiakov, opečenej cibule so salámou a vajcia nakrájané na kolieska. Každú vrstvu osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. 3. Na poslednú vrstvu rovnomerne nasypeme postrúhaný syr a zalejeme vajcami rozšľahanými v kyslej smotane, ktorú sme ochutili vegetou. Vo vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 minút. Dobrá rada: Zapekaciu nádobu stačí zľahka vytrieť masťou, v ktorej sa smažila cibuľa.