Stejky z kuracích stehienok

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 26. 01. 2010

Suroviny: 800 g vykostených kuracích stehien bez kože, 60 g masla, 1 črievko taveného syra napríklad Bambíno, 200 ml smotany na šľahanie, 200 ml zeleninového vývaru z kocky, 2 PL slnečnicových alebo tekvicových semienok, soľ, mleté čierne korenie

Postup: 1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a potrieme zmäknutým maslom. Z oboch strán krátko opečieme na grilovacej panvici s mriežkovaným dnom. Potom stehná preložíme do zapekacej misy a na každý kúsok dáme trochu topeného syra. 2. Do výpeku v panvici vlejeme smotanu a zeleninový vývar. Premiešame, necháme prevrieť a horúcou omáčkou podlejeme mäso v zapekacej mise. V predhriatej rúre pri teplote 200 °C zapekáme 15 až 20 minút, kým sa syr nezačne roztekať. 3. Na teflónovej panvici nasucho opražíme semienka, ktorými posypeme zapečené mäso.