Jarné lečo s plnenými šampiňónmi

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 24. 05. 2010

Suroviny: 5 farebných paprík, 5 rajčín, 2 cibule, 2PL rajčinového pretlaku, 8 ks väčších šampiňónov, 2 vajcia, 50 g mäkšej údenej klobásky, masť alebo olej, soľ, korenie, mletá paprika,

Postup: Šampiňóny očistíme, nožičky vykrojíme a šampiňóny zľahka posolíme. Na tuku orestujeme nakrájané nožičky zo šampiňónov, spolu s tenkými kolieskami klobásky. Zmes zľahka osolíme a koreníme. Potom pridáme vajíčka a za stáleho miešania necháme aby sa vajíčka zatuhli. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a na panvici s trochou oleja necháme naplnené šampiňóny opiecť. Cibuľu nakrájame na hrubšie kúsky, papriky pokrájame na hrubšie pásiky. Rajčiny sparíme v horúcej vode, potom ich preložíme do studenej vody a následne ošúpeme. Ošúpané rajčiny pokrájame na kocky. Na horúcom tuku necháme zosklovatieť cibuľu, potom pridáme nakrájané papriky, rajčiny, mierne osolíme, okoreníme a necháme podusiť. Dusíme tak, aby sa nám suroviny nerozvarili, ale ostali trocha chrumkavé. Nakoniec pridáme 2 PL rajčinového pretlaku, trocha mletej papriky a lečo podľa chuti prisolíme. Porcie leča dáme na tanier, navrch pokladieme opečené plnené šampiňóny a podávame s chlebom alebo s varenými zemiakmi.