Pečienka z baranieho stehna

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 22. 11. 2010

Suroviny: Baranie stehno, údená slaninka, borievky, bobkový list, ocot, 50 g masla, soľ, korenie

Postup: Zo stehna odtránime všetky blany a tuk. Odblanené mäso potrieme soľou a roztlčenými borievkami. Potom mäso položíme na pekáč a navrch položíme niekoľko bobkových listov. Zabalíme do handry namočenej v octovej vode a necháme niekoľko dní stáť v chladničke. Handru denne vypláchame a namáčame v čerstvej octovej vode. Deň pred pečením namočíme stehno do mlieka a tesne pred pečením mlieko z mäsa poutierame. Potom mäso prešpikujeme tenkými plátkami slaninky, poobraciame v horúcom masle a na troške vody udusíme domäkka. Mäkké mäso prikryjeme alobalom a upečieme.