Šopronský bravčový bôčik

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 03. 2011

Suroviny: bôčik, 1 PL (kopcom) masti, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 PL mletej papriky, materiná dúška, majoránka, mleté korenie, soľ

Postup: Na horúcej masti pokrájaný bôčik (veľkosti dlane), osolíme, okoreníme, opečený vyberieme a odložíme. Na masti opražíme pod pokrievkou nasekanú cibuľu, posypeme ju mletou paprikou, podlejeme trochou vody a dochutíme cesnakom, majoránkou a materinou dúškou. Do tejto voňavej omáčky vložíme naspäť opečené kúsky bôčika a prikryté udusíme domäkka (na slabom ohni). Podávame s hranolkami a poliate omáčkou.