Suroviny: 1 sendvič, 130 g Ramy, 100 g šunky, 100 g údeného mäsa, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia uvarené natvrdo, 2 sterilizované uhorky, 1 zelená a 1 červená paprika, 1 cibuľa, 2 čl dijonskej horčice, 3 čl sardelovej pasty, soľ
Postup: Koniec sendviča odrežeme, striedku vydlabeme a odložíme. Maslo ochutíme sardelovou pastou a horčicou. Vymiešame, pridáme na kocočky posekané vajíčka, cibuľu, šunku a údené mäso. Syr nahrubo nastrúhame a papriky a uhorku nakrájame na malé kocky. Ocdhutíme podľa potreby soľou a premiešame. Ak je plnka redšia, tak pridáme rozmrvenú vydlabanú striedku zo sendviča. Sendvič postavíme a do neho cez zrezaný koniec naplníme plnku, ktorú smerom dole dobre natlačíme. Naplnený sendvič dáme stuhnúť do chladničky a potom ho pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky. Ozdobíme ľubovoľnou zeleninou.