Zemiaky pani domácej

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 27. 03. 2011

Suroviny: 1 kg zemiakov, cibuľa, korenie, soľ, materiná dúška, petržlenová vňať, údená slaninka, rajčiny, masť, alobal

Postup: Surové očistené zemiaky pokrájame na kolieska a jednu vrstvu vložíme do masťou vymasteného pekáča. Na zemiaky rozložíme vrstvu na kolieska pokrájanej cibule, celé posypeme korením, materinou dúškou, nasekanou petržlenovou vňaťou a osolíme. Potom takto znova ukladáme všetky vrstvy, až kým neminieme všetky zemiaky. Navrch potom rozložíme na polovičky rozkrájané rajčiny a tenké pásiky slaninky. Pekáč prikryjeme alobalom a v horúcej rúre upečieme, až sú zemiaky mäkké. Potom alobal odstránime a ešte prudko dopečieme, aby bola slaninka chrumkavá.