Kuracie rezne pod kapustou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 27. 03. 2011

Suroviny: kuracie prsia - rezne, kyslá kapusta, cibuľa, olej, farebné korenie, rasca, vajcia, biely jogurt, vegeta

Postup: Na troške oleja osmahneme nasekanú cibuľu, pridáme vyžmýkanú kapustu, rascu, farebné korenie, podlejeme troškou vody a necháme dusiť. Kuracie rezne naklepeme, posolíme a osmahneme na troche oleja z bidvoch strán. Opečené ich uložíme do pekáčika. Na mäso rozložíme vrstvu udusenej kapusty a zalejeme vajciami rozmiešanými s jogurtom (koľko vajec, toľko kopcovitých lyžíc jogurtu). Dochutíme vegetou. Nalejeme na kapustu v pekáči a dobre uptlačíme, aby bola kapusta ponorená v smotane. Dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 25 minút.