Talianske rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 27. 03. 2011

Suroviny: mäso na rezne (kuracie, teľacie alebo morčacie), bazalka čerstvá (alebo aj mrazená), parmská šunka (môže byť gazdovská alebo aj moravské mäso), mozarella, soľ, korenie, vegeta, víno

Postup: Mäso pokrájame na rezne, osolíme, trocha okoreníme, jemne naklepeme a na každý rezeň dáme plátok šunky, na to lístky bazalky (môže byť aj kúsok sušenej rajčiny). Rezne cez polovicu preložíme a okraje sklepeme. Na oleji rezne orestujeme z oboch strán, podlejeme vínom a pod pokirevkou dusíme asi 10 - 15 minút. Potom rezne preložíme na pekáč, na každý dáme kolieska mozarelly a zapečieme v rúre. Podávame s ryžou a polejeme výpekom.