Bratislavské rožky - orechové

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 09. 03. 2018

Suroviny: Rožky: 150 g masla, 60 g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 vajce, 400 g hladkej múky, troška soli, 25 g droždia, 2 dl mlieka

Orechová plnka: 150 g mletých orechov, 50 g piškótových omrvín, 40 g medu, 60 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 dl smotany alebo mlieka

Postup: Rožky: Maslo s cukrom vymiešame do penista. Pridáme žĺtky, celé vajce a spolu ešte chvíľu miešame. K vymiešanému pridáme múku, soľ, v mlieku vykysnuté droždie a dobre vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske, rozkrájame na štvorce a naplníme orechovou plnkou. Naplnené štvorčeky skrútime do tvaru rožkov a ešte necháme podkysnúť. Potom ich poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme v dobre vyhriatej rúre.

Plnka: Mleté orechy zmiešame s piškótovými omrvinami, pridáme rozpustený med, práškový cukor, vanilkový cukor, smotanu alebo mlieko a dobre zmiešame.