Roštenka so zemiakmi

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 13. 03. 2018

Suroviny: 400 g hovädzej roštenky, 60 g masti alebo oleja, 100 g cibule, 1 lyžička červenej papriky, mletá rasca, majoránka, čierne mleté korenie, soľ, 600 g zemiakov

Postup: Hovädziu roštenku umyjeme, nakrájame na rezne a jemne naklepeme. V horúcej masti po oboch stranách opečieme vyberieme. Na masť pridáme očistenú, nadrobno nasekanú cibuľu, necháme ju speniť, pridáme červenú papriku, mletú rascu, majoránku, čierne mleté korenie, opečené mäso, soľ, trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme očistené surové zemiaky pokrájané na kocky, ešte podlejeme a prikryté udusíme domäkka. Podávame s hlávkovým šalátom alebo kyslou uhorkou.