Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Šaláty

Sviatočná mäsiarska roláda

Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa zo stehna (biela pečeň), 600 g bravčového pliecka, 400 g bravčového bôčika, 100 g oravskej slaninky, horčica, soľ, korenie, mletá sladká aj štipľavá paprika, celá rasca, hladká múka,5-6 prelisovaných strúčikov cesnaku. olej.

Postup: Hovädzie mäso vklepeme natenko- na čo najväčší plát. Bravčové pliecko aj bôčik zomelieme cez mriežku s väčšími dierkami. Pomleté mäso ochutíme, soľou, korením, rascou, mletými paprikami a pridáme prelisovaný cesnak. Zmes dobre premiešame. Naklepaný plát hovädzieho mäsa potrieme horčicou a rozložíme naň vymiešanú zmes bravčového mäsa. Plát hovädziny zrolujeme do rolády a previažeme napevno niťou. Takto pripravenú roládu dáme do pekáča, posolíme, okoreníme a pokryjeme plátkami slaniny. Podlejeme vodou, trochou oleja, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 190°C. pečieme za občasného podlievania vodou asi 60 minút. Potom alobal odokryjeme a za častého polievania výpekom dopečieme dozlatista. Upečenú roládu vyberieme, výpek zahustíme hladkou múkou rozmiešanou s trochou mletej papriky a studenou vodou. Necháme prevariť a podľa chuti dochutíme horčicou, soľou a korením. Roládu pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky a podávame preliate s omáčkou. Vhodná príloha: podľa chuti ryža, opekané alebo varené zemiaky alebo knedľa.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 10. 03. 2009 | 3200 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18202 hl.)
 
Jednoduché (5547 hl.)
 
Lacné (5238 hl.)
 
Overené - tradičné (4875 hl.)
 
Je mi to jedno (4827 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38689
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server