Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Spišská sekaná z dvoch druhov mäsa

Suroviny: 300 g bravčového mäsa, 400 g hovädzieho mäsa, 80 až 100 g slaniny bez kože, 2 vajcia, 2 stredne veľké cibule, trochu cesnaku, 2 žemle, 70 g masti, mletú sladkú papriku, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umyté hovädzie a bravčové mäso najprv nakrájame na kocky s hmotnosťou 50 až 100 g. Nakrájané mäso zmiešame a pomelieme na mlynčeku. Pomelieme aj žemle, ktoré sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a speníme na masti. Pridáme k pomletému mäsu, okoreníme, posolíme a spojíme vajcami. Ak je pomletá masa tuhá, pridáme trochu vlažnej vody alebo vývaru a necháme trochu postáť. Ak máme poruke surovú slaninu (môže byť aj údená slanina bez kože), nakrájame ju na drobné kocky a primiešame do masy. Pekáč potrieme masťou, navlhčenými rukami z masy urobíme 1 väčší bochník alebo 2 menšie bochníky, položíme na dno pekáča a dáme piecť do vopred zohriatej rúry. Počas pečenia musíme mäso podlievať a zároveň aj polievať dostatočným množstvom šťavy. Podávame so zemiakovým šalátom, s omastenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré a s kompótom, zeleninovým šalátom a podobne. Zemiakové pyré môžeme vždy dochutiť roztlačným cesnakom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2596 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18145 hl.)
 
Jednoduché (5490 hl.)
 
Lacné (5186 hl.)
 
Overené - tradičné (4827 hl.)
 
Je mi to jedno (4778 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38426
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server