Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Bravčové mäso

Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Suroviny: 600 g bravčového mäsa z karé bez kosti, 1 cibuľa, 1 mrkva, 100 g póru, 100 g zeleru, 1 kelímok kyslej smotany, trocha mlieka, 2 PL hladkej múky, soľ, korenie, vegeta, 1 PL horčice, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 bobkový list,olej.

Postup: Mäso z karé nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, vložíme na ňu jednu vrstvu mäsa a podlejeme trochou vody. Keď sa mäsko zatiahne, vložíme ďalšie mäso a zase pridáme troška vody. Postup zopakujeme až minieme všetko mäso. Potom hrniec prikryjeme a dusíme do polomäkka. Zatiaľ si očistíme, mrkvu a zeler a nakrájame na malé kocočky. Pór nakrájame na kolieska a šampiňóny na plátky. Keď je mäso polomäkké pridáme ku nemu mrkvu, zeler, 1 bobkový list a dodusíme domäkka. K mäkkému mäsu pridáme pór aj šampiňóny a na slabom ohni prevaríme. Nakoniec pridáme smotanu, do ktorej sme primiešali zátrepku z mlieka a múky. Necháme spolu prevariť a omáčku dochutíme horčicou. podávame s cestovinou, napr. s kolienkami alebo s penne. Pokiaľ nemáte radi šampiňóny, môžeme ich vynechať.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 03. 05. 2008 | 2973 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18233 hl.)
 
Jednoduché (5575 hl.)
 
Lacné (5268 hl.)
 
Overené - tradičné (4904 hl.)
 
Je mi to jedno (4861 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38841
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server