Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Zemiaky

Francúzske zemiaky iným spôsobom

Suroviny: 500 g zemiakov, soľ, biele korenie, 1 menší karfiol, 150 g mrazeného hrášku, 250 g točenej salámy, (alebo iná mäkká údenina), 1 cibuľa, 2 PL oleja, 2 vajcia, 2,5 dcl mlieka, 1 kelímok (200 g ) šľahačkovej smotany, 1 PL hladkej múky, muškátový oriešok, 200 g strúhaného tvrdého syra.

Postup: Umyté zemiaky dáme variť v šupke do osolenej vody. Varíme asi 20 minút, potom scedíme, vychladíme a ošúpeme. Zemiaky nakrájame na 5 mm hrubé plátky. Karfiol rozoberieme na ružičky, opláchneme a dáme do vriacej osolenej vody asi na 8 minút povariť. Prd dovarením pridáme hrášok a necháme 3 minuty prevariť. Salámu ošúpeme a pokrájame na kocočky. Cibuľu nasekáme nadrobno a necháme ju speniť na horúcom oleji. Potom pridáme nakrájanú salámu a necháme ju opiecť. Karfiol s hráškom scedíme a necháme na site odkvapkať. Do vymastenej zapekacej misybnavrstvíme striedavo vrstvy zemiakov, karfiolu s hráškom a opraženej salámy. Vajcia rozšľaháme v mlieku spolu s múkou a smotanou. Rozšľahanú zmes ocutíme soľou, bielym korením a štipkou nastruhaného muškátového orieška. Potom primiešame polovicu nastrúhaného syra a zmesou zalejeme zemiaky. V predhriatej rúre na 175°C pečieme asi 25 minút. Potom povrch posypeme zbytkom struhaného syra a necháme ešte 10 minút zapiecť.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 22. 05. 2008 | 7185 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18221 hl.)
 
Jednoduché (5563 hl.)
 
Lacné (5256 hl.)
 
Overené - tradičné (4891 hl.)
 
Je mi to jedno (4848 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38779
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server