Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Bravčové mäso

Marinovaná pečená krkovica

Suroviny: 1,5 kg vykostenej bravčovej krkovičky, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, 1 dcl oleja, 2 PL oregána, 1 PL bazalky, 1 čL šalvie, 1 čL nastrúhanej citrónovej kôry, troška Brandy, 3 dcl červeného vína, 2 rajčiny, 200 g tvrdého syra (napr. Gouda), viazanička petržlenovej vňate.

Postup: Umyté a osušené mäso v celku, prešpikujeme kúskami cesnaku, osolíme a okoreníme. Do oleja primiešame oregáno, bazalku, šalviu citrónovú kôru a troška brandy. Touto marinádou polejeme mäso a dáme ho do chladničky cez noc marinovať. Počas marinovania ho niekoľkokrát obrátime, aby sa marináda dostala na celé mäso. Potom mäso dáme do vymasteného pekáča a prudko ho zo všetkych strán opečieme. Následne pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme odokryté asi 1 hodinu. Počas pečenia občas mäso polejeme vínom. Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Potom z nich odstránime jadierka a nakrájame ich na malé kocky. Pridáme nasekanú petrželku, nastrúhaný syr a zmes premiešame. Túto zmes natrieme na povrch mäsa a dáme ešte na 10 minút zapiecť. Upečenú krkovicu nakrájame na plátky a podávame s ryžou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 18. 06. 2008 | 4154 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18233 hl.)
 
Jednoduché (5576 hl.)
 
Lacné (5268 hl.)
 
Overené - tradičné (4904 hl.)
 
Je mi to jedno (4862 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38843
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server